If you asked me if I love him, I'd liePeace and love J

we're all in this mess together

Gissa vem som är i staan? Precis.
Idag ska jag träffa henne för jag måste. I fredags åkte vi runt med Jonas i bilaffärer och letade skolmaterial, åt kakor och lekte med radioapparater. Så tvingade såklart vi honom på Lindex, för att vi är underbara. Vi chilla hos honom typ hela kvällen men vid nio begav vi oss åt skilda vägar.
Igår skulle jag träffa henne, men nä. Efter jobbet drog jag till Edgar. Chillade framför tvn och åt hemmagjord pizza. När vi kom hem bytte vi bara kläder och åkte ner till Poultsa. Vi grillade och hade det trevligt. Såg det första nottskenet för i vinter. Det var fint.
Nu äter jag pannkaka och funderar på om det ens är värt att fixa håret ordentligt. Eller sminka mig..
Kan inte riktigt bestämma mig.

Peace and love J

när man inte hinner dö

Jag tror att min klump i magen under dagen inte alls varit mensvärk eller laktosmat. Det var nog stress.
För idag var det mycket och jag har inte hunnit andas nästan. För jag har bara stressat på vad jag skulle hinna med.
Hinner knappast känna efter för nu måste jag stressa ihop ett kollage som borde varit klart förra veckan! Skärpning Josse. Jag behöver verkligen ta mig i kragen. På tal om krage måsta jag köpa nytt garn och låta mormor sticka en ny vapenhuva åt mig. Funderar på gul eller svart? Hade dock velat ha en med paljetter till lite finare moments.
Nästa helg drar jag till Luleå och piercar mig, köper nya uggs och koftor. Min garderob behöver ett lyft. Lite grått kanske?

Stressen orsakades av:
Det var jobbet som kallade och möte med chefen om lite sådant man behöver fixa. Sedan skulle jag lämna in min fars gammla ZEN på lagning och då skulle jag få den. Den gick dock inte att laga och jag fick istället pengar till godo för att köpa en ny spelare. Det slutade dock med en iPod nano.
Gissa färgen.


Idag bevisade vi att vi är väldigt handlingskraftiga ungdommar och att detta får vara nog. Vi begav oss alltså till NSD för att de skulle få höra våran klagan. Det verkade faktiskt som en bra story. Imorgon ska vi fotas. Om jag kommer med i tidningen blir jag kändis. HA!

Peace and love J


live your life yeah

Något som är mysigt är att sitta hemma hos Jonas när han lagar mat och åt mig. Jag dricker upp all hans chokladdryck och han kokar korv åt mig. Ibland är han bara för gullig. Jag kan ju inte stå vid spisen, det är inte jämnställdhet. Därför får han laga mat, ett omöjligt fall är han inte.
Vi hade fotboll i blåsten på Lombia och det var jobbigt. Väldigt jobbigt, men vad gör man inte för laget. Eller okej, jag gjorde inget mål och vårat lag förlorade alla matcher. Men vi kämpade på bra!
Jag har allderles för mycket pappersarbete för att vara sjutton år. Vuxenlivet lockar inte! Tänk bara på att det blir mer papper än såhär. Shit... Jag kommer gå under.
Ihelg kommer Cassi och det är så fint!


Ibland är jag bara för fin.

Peace and love J


Utan dina andetag...

Okej, jag vet inte om jag missat något men varför lägger helt plötsligt alla ut texten till "Utan dina andetag" med Kent eller ett youtubeklipp med samma låt? Jag vet att låten och bandet är aweome men hallå, fem bloggar jag läst bara idag som gjort det. Jag måste missat när någon släppte "tha bomb". Kent är ett favoritband, det erkänner jag. Men hur fick alla för sig att "Utan dina andetag" är superpoppis igen? Jag menar låten är ju från 1997!! Hur kan fem pers inse att den är underbar samtidigt. Jag fattar inte, gissar att jag missat något.
Kan någon uppdatera mig snarast?!

Peace and love J

Has your tear hit the floor from all the moments we missed kissing?


tröja, JC - 149kr
Linne, GinaTricot - 99kr
Halsband - Födelsedagspresent
Leopardstrumopr, lindex - 99kr


klänning, Vero mode - 199kr
Leggins, JC - 199kr

Ska börja modeblogga. INTE!


Fått en ny telefon. Sony Ericsson W715. Den är grejt och färgskärm är ett STORT plus. Har varit ganska måttligt less på min gammla Nokia utan färg och som itne ens har smileys eller POLYFONISKA RINGSIGNALER! Det är mest pip i olika lägen. Jag har verkgligen underskattat polyfoniska ringsignaler..
Min meddelandesignal är dock roligas. Ischlo pishlo!

Peace and love J


Friday i'm in love

Boys will be boys säger min vän och jag kontar med ett Girls will be girls.
Det är väl så? Pojkar kommer väl alltid vara så som pojkar alltid varit. Pojkar.
Flickor kommer alltid vara så som flickor alltid varit. Hur det är sedan är en helt annan fråga.
Kiruna är för litet idag och alla känner alla. Gud så hemskt och pinsamt det var idag. Ni som tycker ni förtjänar att veta får gått fråga. Jag kan inte spoila sådant på bloggen. Även om det inte är måga som läser den, men man vet aldrig.
Behöver lite ro i mitt huvud nu, men det är något som har invaderat det. Vet inte vad.

Peace and love

i'm not looking for swet talk i'm looking for time

Vet inte vad jag ska skriva. Känner mig lite trött och ensam. Känner att sova ensam inatt inte lockar mig speciellt mycket. Alla är så jäkligt lyckliga och tillsammans med någon att jag inte vet vad.
Tror jag ska sluta som nunna i något kloster i grekland. Det lockar mig.
Inte.

Peace and love J

I <3 Kiruna

Jag kan vara ombydtlig. För entvå år sedan var allt jag ville att komma bort. För Kiruna var för litet, jag var för stor för staden och mina drömmar var hundra mil bort. Klart att jag fortfarande vill bort, men inte idag. Jag vill resa runt, se världen och testa bo långt borta eller i ett annat land. Jag har fortfarande kvar en liten fjäril i magen som bara kommer försvinna om jag inte ser Kiruna ett tag. Men alla verkar vilja bort och aldrig komma igen. Jag vill tillbaks igen när jag fått nog.
Kanske är jag precis den lilla småstadstjejen som alla tänker sig. Hon som vill bort men ändå inte riktigt kan släppa tryggheten i allt hon vet. För Kirunatjej kommer jag alltid vara, det spelar ingen roll hur långt bort jag flyr. Förr trodde jag att om jag försvinner långt kommer jag aldrig ha något med Kiruna att göra, det kommer inte kröka ett hårstrå på mitt huvud. Men jag kommer alltid vara här ifrån. Kiruna kommer alltid vara en del av mig så som staden är av många andra som kanske vägrar erkänna det.
Jag vet inte varför min plötsliga notalgi för Kiruna, kanske när jag insåg att det jag behöver finns här. Mitt liv och jag. Jag finns här.
Jag ska inte ljuga, ibland vill jag bara bort och ut. För det finns ingenting och man vet vad alla heter och ingen är riktigt ensam. Det finns så kalla nätter som får mig att dra på tjocktröjor under lagen av täcken och filtar. Att solen aldrig går upp i december och man måste ha varma fula vinterjackor när graderna kryper ner till -20.
Men är det inte så fint på våren och man tar ut skotern i solen. När man kan sola i en snödriva iklädd bara underkläder och det är varmt. När man kan sola sig mitt i sommarnatten och när hösten lägger sig och allt blir gult och det är lite svagt kylig och man bara kryper ner i en stor soffa och myser. Att bada i älven mitt i natten och bara flyta med stömmen. Eller när man hittar en gammal grillkåta som man gör upp en eld i och bara är. Att rulla runt i en snödriva eller sitta i skogen på natten med öppen eld och fina vänner. Jag tycker nog om lugnet som jag får för mig att bara Kiruna kan ge mig.
Ja, jag är nog allderles för mycket kirunatjej och bybo verkar det som. Men drömmen om storstaden har inte suddats ut, även om Kiruna ligger mig varmas om hjärtat

Ett allderles för långt inlägg om Kiruna.

Peace and love J

feelin you coming around you're breaking me downVar fin och hade kräftskiva. Resten kan inte beskrivas i bilder.

Peace and love J

Monday

Idag har vi en väldigt slö dag. Alltså en underbar måndag. Webdesignen är ungefär ingenting eftersom jag inte fick jobba för Jonas. Vi skulle ju ha en "mjukstart". Bilden spenderade vi på stadshuset och bedömde tavlor, inte heller det speciellt jobbigt om du frågar mig.
Lunchen var en halv pizza på Valentino. Jag Nattis och Jonas tycker nämligen inte om torsk.. ew.
Engelskan hade jag inte ens eftersom jag läst ut hela boken och läraren vet inte vad jag ska göra då.. Bra planerat säger jag bara. Nu har vi Näthandel och efter en superbra redovisning från mitt och fridas håll är det slut med uppgifter. Därför sitter vi bara av lektionen. Dock filmade Timo ihop en jättebra kortfilm starring Frida, Jonas och Mig. Vi är rena filmstjärnor. Youtube-material! (Y) Vi försöker få in den, gör vi det ska ni få se den. Då förstår ni hur en måndag på MM är. Otroligt stressig och lärorik.Peace and love J


These children learn from cigarette burns, fast cars, fast women, and cheap drinks

Min hals har så ont att jag hade behövt mala ner allt mat jag ska äta för att det inte ska svida. (Gissar att min och Jonas affärsidé inte alls var så dum.) Föregående kväll spenderades nämligen med hög musik, frida, marcus och fläskfile. Det var precis lika roligt som det låter. Som alltid när musiken är på högsta volym så är även min röst det. Allt från 3oh!3 till Elivs och Milow. Så vi kan säga att det mesta lyssnades på. Eftersom jag är så otroligt musikalisk så var jag ju tvungen att sjunga med, för det måste man ju..
Jag fick även äta middag at Nygårds aka Uusitalos-place. Det serverades fläskfile och sönderkokt potatis. Plus beanäsås (Stavas så) i påse. Jag undrar ibalnd varför vi inte startar eget och delar med oss av våran suveräna kokkonst. Maten var faktiskt god även om fläskfile ser väldigt.. oaptitlig ut innan man tilllagar den. På två olika sätt.
Efter middagen och efter frida skurat golvet (Någon kastade sallad och det var inte jag) så dansade vi och sjöng så mycket att jag är förundrar över att grannarna inte vaknade. Även om hon bor i villa. Dansen som var mest uppskattad måste ha varit Ukuleledansen. Om man frågar Frida i alla fall. Fast när jag sjunger hjärtskärande och fylld med sorg i hela rösten och ansiktet så är jag också ganska bra. Oftast är jag bra faktiskt.
Men sedan somnade Frida på soffan och jag kände att "Nu är det dags att gå hem" och lämnade Marcus ensam med sovande flickvän.
Kvällen var alltså väldigt rolig, men min röst är helt förstörd.
R.I.P

Peace and love J


so i can shake you.. oooh

Tycker förresten att Kiruna är ganska fint nu. Det duger gott för mig insåg jag när jag var ute och gick tidigare. På något sjukt, stört och fel sätt så älskar jag nog denna lilla håla. Jag håller på att bli tokig!
Kanske jag behöver komma här ifrån?

Peace and love J

Kan jag gå med dig hem från bussen? Kan du möta mig på bänken där vi delade den första folkölen?

Allderles för jobbigt att vara tjej för min lilla blonderade hjärna. Skitsnack verkar vara the thing of the week och ärligt tycker jag bara det är ganska jobbigt. Men erkänner mig ganska irriterad när jag får reda på att någon jag litade på talar illa om min bakom ryggen. Jag får sluta lita så blint på alla människor verkar det som.
Eller så kanske jag borde be om en förklaring. Måste ha rådmöte nu!

Känner för att slösa oroväckande mycket pengar just nu. Men vet inte riktigt om jag behöver något. Ska dock dra med min syster på staden imorgon för att försöka slöa bort lite money hur som helst. "Behöver" skinntights, halsduk, kofta, mössa, garn och en ny klänning. Ska införskaffa något i alla fall!

Mina bihålor mår fortfarande inte riktigt bra utan försöker göra min vardag lite jobbigare. Nässpray och Strepsil gör min dag lite lättare. Men det kan bli tungt detta!

Peace and love J

natten leder dig ingenstans det är att ta betalt

Ingen friluftsdag för del idag. Dagen spenderas istället med Jane Austen, ont i bihålorna och en stor hög med slempapper. Ja, slempapper. Att inte mår bra är aldrig lika graciöst som i filmen. Där har de sällan slempapper eller ont i bihålorna. Oftare är de tunna, svaga med en feber som inte alls gör dem gråa och fula.
Onskar att jag kunnde slippa slempapper och svullna ögon oftast. En svag migrän på det för inte heller saken bättre. Men jag kan trösta mig med att jag inte mår så svinigt som på morgonen. Nu mår jag faktiskt helt okej. För att inte må perfekt alltså.
Vågar knappt sticka ut näsan utanför dörren eftersom det verkar blåsa lite.
Kanske hade jag kunnat gå på friluftsdagen, jag var faktiskt inte JÄTTE sjuk. Men en heldag ute tror jag inte hade varit till min fördel. Snarare tvärtemot.
Nu längtar jag snarare till imorgon, då jag har fått sova och får sticka ut näsan på väg till bussen åtminstone.

Peace and love J


varför lyssna på musiken vi brukade ha på i bakrunden, när det bara var du och jag bara ett fån, gör så mot sig självBilder från helgen at Kattis place.

Peace and love J

vi kanske inte har en framtid men om vi har det kan den börja här

Sitter och äter ett äpple som är gigantiskt. Jag får inte ens det i en hand, trevligt som bara den!
Min vecka har varit full med en massa liv men ingenting har varit intressant nog att blogga om. Så ursäkta min dösida nu, men skolan tar upp mina dagar och kvällar och helger har varit fulla med vänner. Eller långa höstpromenader.
Helgen spenderades mestadels hos Katti framför hennes tv faktiskt. En otroligt trevlig helg om jag säger så. Längtar fasligt till nästa helg och att det bara är tisdag gör mig lite smått galen.
Men imorgon är det friluftsdag i Varggropen och sedan är det torsdag och praktiskt taget helg. Egentligen är det alltså snart.
Ja, jag ska väl ladda upp bildena snart.

Peace and love J


6 september 1985

Mama och Nani blev tillsammans den 6 sep 1985. Det är exakt tjugofyra år sedan. Mama insåg det när hon satt och läste tv-tablån idag. Tänk att Mama var som mig när de blev tillsammans, jag tycker det är underligt. Att hon var så ung alltså. Kanske därför det har sina bergstoppar och dalgångar. För hur mycket måste man inte ha förändrats på tjugofyra år? Det borde vara mycket..
Eller så är det bara en enda sak som finns kvar

Bild: Nani och Mama

Peace and love J


så kändes gammalt tjat bara så meningslöst Så varför ligga här själv varje natt när du kan ta på mig som ingen annan kan


Peace and love J

its the good times that we share

En numera Pitebo har kommit till staden och det är trevligt. Min gumma och kramkompis. Har nog saknat henne lite mer än jag förstått. Fastän vi sågs för tvåtre veckor sedan.
Ikväll ska jag i alla fall hänga med Pitebon och någon/några av mina Kirunabor. Där ibland Katti, Frida och Jonas kanske.
Regnet öser nu ner och jag ska fixa håret och släppa loss min hästsvans. Hästsvansar är fula, okej!?
Behöver verkligen sluta sunka ner mig hela tiden. HERREGUD.


Bilden: Jag, Cassi, Jonas och Madde  Fotograf: Frida

Peace and love J

never never look back

Ibland funkar ingeting som det ska. Idag är jag för känslig, för tjock, för ensam och för svag.
Insåg som precis att jag inte orkar springa mer. Bort alltså.
Det är lika bra att inse fakta.


Peace and love J


Oh Mommy

Jag ser tydligen ut som en husvagnsmamma om jag har jeansjacka och joggingskor. Själv kännde jag mig drop dead läcker. Ungefär. Ser ofta ut som en mamma tydligen. Måste vara för att jag har så.. mammiga drag. Fastän jag fick veta idag att jag liknade en dagisunge som tydligen var liten. Dagisålder alltså.
Det är något fel på mina hormoner. Seriöst fel eftersom jag fick en liten attack och börjadegråta och skrika och snora så mycket att jag inte undrar om jag går på något. Ska sluta med östrogentabletterna.

Min pappa är världens finaste ibland för nu har han köpt en rattmuff med flames och fuzzy dice som är rosa och fluffiga! Hur underbar är han inte? Nu måste jag bara börja övningsköra lite oftare, så han tycker jag är värld dem.
Alltså. Jag äter förresten inte östrogentabletter...

Peace and love J

Shiet, dethär ska jag blogga om!

Den nya bloggtrenden har smugit sig fram och intagit... våra hjärnor. Alla kör "ska blogga om detta" när man prata om något. Typ bröstvårtor eller väskor som är "Made far away from scandinavia" (stavning?). Eftersom jag inte vill vara sämre så ska jag såklart blogga om onödligt shiet som är awesome att veta. Om man inte har ett liv.
Som att jag håller på att sy om en klänning till en kjol.
Eller som att vi ska ta bort våran hemtelefon och jag endast nås på mobilen härmed.
Kan också berätta att jag sitter hemma med en liten internetpåburk eftersom vi tar bort bredbandsbolaget som är så dåligt att vi dör! Ska skaffa telia igen. Eftersom de vet vad de håller på med.Tycker synd om min syster som sitter till fjälls utan tält, genomvåta sovsäckar och utan att sovit på hela natten. Tänker på henne! Stackars flicka

Min fiiina flicka.


Peace and love J

RSS 2.0